1.9.07

Mount Edenistä itään

Viimeiset kaksi viikkoa on ollut aivan älytön kiire. Nukkumaan ei ehtinyt juuri lainkaan, joten tänä viikonloppuna on yritetty paikata sitä ja hoitaa pois muitakin toisarvoisia asioita. Koska tähän kahteen viikkoon sisältyi myös muutto uuteen osoitteeseen, tässä kuvia talosta ja ympäristöstä... Sisältä en viitsi vielä ottaa, kun on osittain kalustamaton eikä taulutkaan vielä seinällä. Mutta malttakaa vielä, lisää kuulumisia seuraavassa postissa. Tämä on vain kuvapäivitys.


Uusi koti on rivitalon pääty. Umpikujalla ei ole juuri liikennettä. Autotallin kautta pääsee perävarastoon eli Samin studiohuoneeseen. Laitan kuvia kunhan Pelastusarmeijalta ostettu sohvakalusto ja pöytä saapuvat maanantaina ja saadaan huone sisustettua. Tänään ompelin verhot.


Pihalla oleva mangoliapuu kukkii vielä ehkä pari viikkoa. Sen takana on pari koivua.


Sama talo, sama puu. On vaan niin kaunis.


Umpikujan perältä ei pääse läpi Foodtownille. Jos pääsis, matka kauppaan olisi vain pari sataa metriä. Nyt on vähän enemmän.


Kotipihaa.


Sami kotikadulla, valmiina kiipeämään vuorelle.


Sami edelleen kotikadulla. Mangoliapuita on joka paikassa.


Alue on hyvin kaunista, vanhaa ja järjettömän kallista.


Rikkaimmat asuvat Mt Edenin vuorenrinteellä, alla avautuu koko kaupungin näkymä merelle asti. Onneksi hienoja katuja saa ihailla ihan ilmaiseksi.


Mt Eden on Aucklandin korkein paikka (lukuunottamatta Skytoweria tietysti, mutta sehän onkin rakennus).


Mt Edenin lehmät hölkkäilevät pitkin rinteitä. Jostain syystä niiden tummat hahmot tuntuvat pelottavilta, varsinkin jos laukkaavat kohti.


Maisemia kaupungin itäpuolelle päin.


Kraaterin reunan yli keskustaa päin. Mt Edenin tulivuori purkautui joskus ajat sitten. Nyt se on kuin iso ruohon peittämä kulho.

1 comment :

  1. Ja muuten on aivan ihana puu. Meillä kasvaa hotellin lobbyssa pari frangipania tai plumeriaa, mitä ne sitten suomeksi onkaan.Niitä löytyy tosi paljon Hawai'ilta. Itse olen aloittanut oman puuni kasvatuksen ensin ruukussa. Toivottavasti joskus on sitten maapläntti johon puun voi istuttaa.

    ReplyDelete