13.6.06

Sami tulee Suomeen!

Ilouutisia kaikille niille, joiden mielestä parempi puoliskoni on parempaa seuraa. Sami on nimittäin tulossa ensi viikolla käymään Suomessa. Eikä ihan vain käymään, vaan tekemään hommia syyskuun alkuun asti. Minä jään tänne itsekseni töissä käymään ja sateista talvea sietämään. Sami kävi tänään katsastamassa viereisellä kadulla uusia vuokrakämppiä. Kaupungin keskustassa on vähän ylitarjontaa, joten ihan vastavalmistuneita huoneistoja alkaa saada halvemmalla kuin mitä maksamme tästä luukusta. Yritimme saada naapuritkin mukaan, että vallattaisiin viereisen talon koko ylin kerros yhdessä. Asiassa on vain yksi mutta (siis sen lisäksi että joutuisin muuttamaan ilman Samin apua). Asunnot ovat kalustamattomia. Laskeskelin, että sohvan, sängyn ja muiden vermeiden hankkiminen tulee aivan kammottavan kalliiksi. Oikea aivopuoliskoni laskee edelleen hintalappua, vasen riemuitsee mahdollisuudesta sisustaa...

Kalliimman vuokran lisäksi tämänhetkisestä asunnostamme on löytynyt toinen paha vika. Täällä asuu torakoita. Niitä on näkynyt jo kolme: yksi läppärini takana, toinen jääkaapin ovessa ja kolmas mikroaaltouunin sisällä. Siis ei siellä, mihin ruoka laitetaan pyörimään lasialustalle, vaan itse koneiston sisällä. Näimme sen tuntosarvet väpättäen pyörivän mikron digitaalinäytön kohdalla. Minä ja torakat emme mahdu saman katon alle. Jos vuokranantaja (jolle Sami ehti jo valittaa) ei saa elukoita hengiltä, muutan mihin hyvänsä eilen valmistuneeseen desinfioituun taloyhtiöön - vaikka ilman niitä kalusteita. Tässä kämpässä on ollut pitkä liuta edellisiä asukkaita, joista yhtä velkoojat ja poliisi etsivät yhä, mutta sillä on tuskin mitään tekemistä asian kanssa. Kesti kuitenkin viisi kuukautta ennen kuin inhat niveljalat ilmaantuivat. Luulen, että torakat ovat peräisin joltakin sottaiselta naapuriltamme. Ovien alla on sentin raot, joten kaikki vesirottaa pienemmät eläimet voivat siirtyä vaivatta asunnosta toiseen käytävän poikki. Vastapäisestä asunnosta häädettiin asukkaat reilu kuukausi sitten, kun eivät vieneet roskiaan puoleen vuoteen. Oveen niitattiin ensin naapureiden syntilista kaikkien nähtäväksi, mutta julkinen häpäisy ei ilmeisesti saanut muutosta aikaan. Ylipirteä talonmiesnainen (jonka hame ulottuu juuri pyllynposkien alapuolelle) kertoi hankkineensa tilalle oikein mukavia ihmisiä. Mukavia tai ei, sitä kämppää ei olisi huolinut kuin joku toinen torakankasvattaja... arvoitus on ratkeamaisillaan :)

Käytiin tänään katsomassa Da Vinci -koodi. Siinäkin oli joku salaliittoteoria, ei puoleksikaan niin jännä kuin torakoiden salaisuus, mutta ihan jees.

3 comments :

  1. Palkatkaa myrkyttäjä ja asia on sillä hoidettu, helppo nakki. Älkää yrittäkö tehdä itse. Toinen vaihtoehto on muuttaa pois.

    nimim. kokemusta NYCn torakoista.

    ReplyDelete
  2. Kiitos, Saku. Pois muuttaminen kiehtoo kyllä eniten, viimeistään marraskuussa kun kavereiden samanhintainen kolmio vapautuu...

    ReplyDelete
  3. torakka voi juosta yöllä korvaan! erityistä varovaisuutta! ne tykkää mennä pimeisiin, ahtaisiin paikkoihin.

    ReplyDelete