23.11.06

Elämäni ylimmäinen virstanpylväs

Tänä aamuna menin filmikoulun haastatteluun. Tuntia myöhemmin leijailin ulos höyhenenkevyenä. Juuri nyt en välitä siitä, että opiskelu tietää työtä, tuskaa ja hankalia ihmisiä, olen nimittäin nähnyt valon. Tunnelin päässä siintää jotain, mitä haluan olla. Ajatukseni kirkastuivat haastattelussa kuin ilmanpainoiset kiteet, leijaillen pääni ympärillä kuin olisivat aina olleet siinä, en vain ole niitä nähnyt. Viestini eivät vääristyneet matkalla, vaan kiteet leijailivat koulunjohtajan otsapanssarin läpi, aivan kuin ihmisten mitätön ja vajaavainen sokkoviestintä olisi hetkeksi väistynyt. Ymmärsimme toisiamme. En ollut hermostunut, en yrittänyt liikaa. Olin täydellisen keskittynyt, rentoutunut ja avoin. Rakastan sitä tunnetta, kun adrenaliini virtaa suoniin ja aivokapasiteetistani irtoaa käyttöön 10% - tavallisen 1% sijaan.

Koulunjohtaja sanoi, että on vaikea olla varma, onko haastateltavasta haaveilemaansa ammattiin. On myös mietittävä, voiko koulu auttaa juuri tätä ihmistä valitsemallaan tiellä. Lopullinen päätös tehdään kymmenes päivä ensi kuuta, kun komitea kokoontuu. "But I can say", he continued,"that I will strongly advice the board to give you a place. That they would go against my advice, is unheard of." Hän jatkoi nähneensä heti, että minulla on "inner strength and vision" ja että ohjaus/käsikirjoittaminen on todennäköisesti oikea valinta. Haastattelun lopussa vaihdoimme kirjavinkkejä ja sain mukaani kolme tuoreinta filmilehteä.

Vaihdan riemusta kirkuen kaikki "olet niin lahjakas piirtäjä" ja "taitava graafikko" kommentit tuohon sisäiseen voimaan! Olen jo monta vuotta miettinyt, miksi en osaa nauttia hyvästä palautteesta, jota työssäni saan. Nyt tunnelin päästä tulvahtanut valo paljastaa myös tämän iänikuiseen vääristymän. Ystävällisinkin kehu muistuttaa minua, että elämäntehtäväni on tosiaan huolehtia muiden tuottaman materiaalin ulkonäöstä. And that's the extend of it. NOOO. Sisälläni kiljuu 10-vuotias tyttö, joka kirjoitti kirjan isin Amstrad 64:lla.

I'm gonna be a filmmaker, ya suckers!!!

2 comments :

  1. Hurjasti onnea sisko! Olen ylpeä siusta!

    ReplyDelete
  2. Onnittelut! Tuntuu varmasti upealta kun löytää sen Oman juttunsa=)!

    ReplyDelete