23.11.06

Show yourself!

Marinadin ideaa kevyesti lainaten päätin järjestää oman minikyselyn harvoille mutta arvostelukykyisemmille lukijoilleni. Jos siis satuit tälle sivulle, älä livahda mihinkään vastaamatta kolmeen kysymykseen (yksinkertaisuuden nimissä ihan 'comments' toiminnolla):

1. Miksi luet tätä blogia?
2. Mitä toivoisit täältä löytäväsi?
3. Mikä on elämäsi tarkoitus? (hahaa!)

21 comments :

  1. 1. Luen, koska tämä on mielenkiintoinen ja hyvin kirjoitettu . Ehkä se "inner strength" loistaa tästäkin läpi. :)
    2. Viihdykettä ja hyvää mieltä.
    3. Elämäni tarkoitus on valaistuminen.
    Onnittelut filmikoulusta!

    ReplyDelete
  2. 1. Luen, koska ulkosuomalaisuus kiinnostaa, samoin kuin Uusi-Seelanti, jossa itsekin tuli piipahdettua vajaa vuosi sitten.

    2. Varmaan pitkälti sitä mitä tällä hetkellä löydänkin, eli tavallista elämänmenoa epätavallisissa olosuhteissa.

    3. Olla onnellinen.

    Toivottavasti saat hakemasi opiskelupaikan. Se kuulostaa kovin mielenkiintoiselta :)

    ReplyDelete
  3. 1. Luen, koska vaikutat jollakin kummallisella tavalla tänne asti positiivista asennetta loistavalta ihmiseltä. Lisäksi kirjoitat hauskasti ja ennen kaikkea selkeästi.

    2. Ensisijaisesti piristystä päiviini ja vastausta satunnaisesti mieleen juolahtavaan kysymykseeni "mitähän kuuluu sille yhdelle tytölle, joka muutti yhtäkkiä sinne Uuteen-Seelantiin?".

    3. Elämäni tarkoitus on selvästi tehdä kaikki kahteen kertaan. Ensin väärin, sitten työllä ja tuskalla oikein. Elämäni tarkoitus on myös toteuttaa jotakin tehtävää, jota varten minut on tänne lähetetty. Mikä se on - selviää ehkä ensi jaksossa.

    Minultakin onnittelut ilmeisen onnistuneesta haastattelusta.

    ReplyDelete
  4. 1. Koska itse olin reissussa ausseissa ja missasin Uuden Seelaniin. Juttusi ovat hauskoja ja samlla analyyttisia. Vaikutat myös rehelliseltä, mikä on aina kiinnostavaa.

    2. Anna palaa!

    3. Olla luova.

    ReplyDelete
  5. Jahas...

    1. Musta on kiva lukea suomalaisista ulkomailla. En tiedä miksi :)

    2. Kaikkee semmosta mitä täältä nyt on löytänytkin. Arkea, kulttuurillisia ja muita eroja suomeen nähden, yms.

    3. Apua. Olla onnellinen?

    ReplyDelete
  6. Kakkoskysymyksen avulla oli tarkoitus löytää ihan konkreettisia ehdotuksia. Pitäisikö olla enemmän valokuvia, enemmän ahdistelevia kyssäreitä tai ehkä jokin tietty aihe...? Politiikasta en kyllä kirjoita, korkeintaan epäilen Helen Clarkia mieheksi.

    ReplyDelete
  7. 1. Olen tainnut seurata blogiasi ihan sen alusta lähtien. Löysin muistaakseni Blogilistasta. Seuraan, koska elämäsi ja tekemäsi valinnat ovat kiinnostavia sekä rohkaisevia - ja ehkä salaa haaveilen jostain samanlaisesta :)

    2. Kertomuksia arkielämästä, perimmäistä dialogia, oivalluksia. Kaiken tämän lisäksi myös valokuvat ovat todella hienoja ja satunnaiset kyssäritkin sopii!

    3. Kasvaminen ja kasvattaminen?

    ReplyDelete
  8. 1. Minä seurailen ulkosuomalaisia ympäri maailmaa, samoin suomalaisia kaukana kotimaassa

    2. En mitään erikoista, elämää kaukana kotoa.

    3. Elämäni tarkoitus...One day I will find out (sooner or later)

    ReplyDelete
  9. 1. Bongasin tän blogin jotain hakua käyttämällä aika kauan sitten ja jäin heti koukkuun :). Kirjoitat hauskasti ja teet elämässäs ihailtavan rohkeita valintoja!

    2. Arkielämän juttuja, pohdintoja ym. Ja siitä filmikoulusta sun pitää sit kirjoittaa!!

    3. Jaa-a. Löytää oma paikkani ja kutsua mahdollisimman moni Kotiin.

    ReplyDelete
  10. 1. Miusta on mukavaa/ajatuksia herättävää lukea mm. ulkosuomalaisten elämästä maailmalla... Ja haaveilla, että jonakin päivänä meiänkin perhe pääsee maailmalle.

    2. Mielenkiintoisia kokemuksiasi elämästä siellä toisenlaisessa yhteiskunnassa -hmm... onko se niin toisenlaista sittenkään? ai niin, valokuvat ovat kivoja=)

    3.Elämäni tarkoitus on omalta osaltani auttaa tätä maailmaa kehittymään, olla hyödyksi yhteiskunnalle. Esimerkiksi ihmiskuntaa voin palvella kasvattamalla lapsemme niin hyvin kuin vain osaan... Tähän kysymykseen liittyy niin moni asia=)

    ReplyDelete
  11. 1. Olen itsekin ulkosuomalainen ja haluan tietää miten muilla menee ulkomailla.
    2. Osaltaan viihdettä.
    3.Vielä selviämättä

    ReplyDelete
  12. 1. On kiva, kuulla mitä sinulle kuuluu ja miltä maailma näyttää. Sinulla on ihana, persoonallinen tapa havainnoida elämää ja ihmisiä. Tuot seikkailun askeleen lähemmäksi. :)

    2. Edelleen rehellisiä ja omannäköisiä ajatuksia arjesta.

    3. ... Elää todeksi. Elää todeksi sitä, joksi minut on luotu ja niitä mahdollisuuksia joita olen saanut ja saan. Elää siunaukseksi.

    Onnea Enni! Hienoa, onnistunut haastattelu ja opiskelupaikka!

    t. Katri

    ReplyDelete
  13. Olethan pysynyt poissa lentokoneista, voi olethan?

    -Huolestunut

    ReplyDelete
  14. 1. Yhteys sinne, ja kyllä tää menee myös ihan kirjallisena ajanvietteenä :-)

    2. Tähänastinen on ollut sellaista, mitä edelleen toivon löytäväni.

    3. Hahaa itsellesi! Elämäni tarkoitus näyttäisi hassulta tähän kirjoitettuna.

    Oli ihanaa lukea viime postaustasi. Nyt eiku lentoon, kyllä ne siivet kantaa!

    - Paula

    ReplyDelete
  15. 1) Olen käynyt Uudessa Seelannissa ja aluksi luinkin tätä blogia fiilistelläkseni upeilla muistoilla joita sieltä sain. Mutta kirjoitat todella mielenkiintoisesti, joten olen jäänyt koukkuun muutenkin (tässä vaiheessa tuli todellinen stalkkeri -fiilis...)

    2)Juuri tätä mitä täällä nyt onkin!

    3) Varastan ensimmäisen kommentoijan vastauksen: valaistuminen kuulostaa hyvältä. Vielä kotonani tarvitaan sähkövaloa...

    ReplyDelete
  16. 1: törmäsin joskus vahingossa ja jäin seurailemaan, koska olemme itse vuoden verran viritelleet ulkomaille muuttoa. (vuodenvaihteessa haaveet kai kuopataan.) Tykkään lukea aikaansaavista ihmisistä!
    2. Mietin, miten onnistuitte saamaan pysyvän työluvan ja miten radikaalein kääntein aikoinaan suomesta lähditte. Tosin en odota että alat blogissa tätä valottamaan :) Nyt tietysti kiinnostaa myös miten opintohankkeesi etenee ja miten sen rahoitus sujuu.
    3. nirvana

    ReplyDelete
  17. Hei Heltta... Vastaus kysymykseesi löytyy kyllä satojen aikaisempien postien uumenista, mutta en ole niin ilkeä että pakottaisin niitä lukemaan.

    Tulimme tänne working holiday -viisumilla ja hain pysyvää oleskelulupaa vakituisen työn löydettyäni. Kinkkistä hommassa on se, että working holiday -viisumilla ei saisi ottaa vakituista työtä vastaan. Ei siitä erityisiä ongelmia tullut, kevyet nuhteet maahanmuuttovirkailijalta vaan.

    ReplyDelete
  18. 1. Kirjotat hyvin ja hauskasti ja on hauska tietää mitä teille siellä kuuluu.

    2. Kuvia vois kyllä olla enemmän, niistä tulee kivasti tunnelmaa noihin kirjotuksiin. Sisällössä ei oo muuten valittamista.

    3. No tulipa vaikea kysymys. Sitä huomaa käyttävänsä paljon aikaa tiedon ahmimiseen, mutta se ei voi olla elämän tarkoitus.

    Ilon ja rakkauden jakaminen lähimmäisilleen voisi olla se mitä haluaisin sen olevan. Usein sekin unohtuu ja sitä huomaa vain tarpovansa eteenpäin.

    (Jos et tekstin sävystä huomannut, niin täällä on pimeää, leutoa ja märkää ties kuinka monetta päivää putkeen.)

    ReplyDelete
  19. pakko kait se on vastata kysymyksiin kun kerran käskeään!!:)

    1. Löysin blogisi sattumalta tuskaillessani ulkomaankielisten tenttikirjojen parissa (miksiköhän sitä aina löytää parempaa tekemistä kun pitäisi opiskella?) Olen siis itsekkin tällähetkellä "kaukana" kotoa, toisessa kulttuurissa ja on mukava lueskella millaisia ajatuksia muilla ikäisilläni ihmisillä on ulkomailla asumisesta. Tiedä vaikka sitä itsekkin joskus pysyvästi muuttaisi ulkomaille...

    2. Kaikesta päätellen kirjallisuus on mieluisa harrastuksesi, pistä siis vinkkejä hyvistä teoksista! Ja tähän väliin pakko kommentoida hieman "naamiona terve mieli"-kirjaa, auttoi itseäni todella paljon kun jouduin jokin aika sitten narsistin silmätikuksi...

    3. Kumpa joskus tietäisin kuka oikeasti olen ja mitä haluan tehdä tulevaisuudessa...

    Jatka kirjoittamista, sait yhden uskollisen lukijan lisää!! :)

    -Juha

    ReplyDelete
  20. 1. On mielenkiintoista seurata jonkun ihmisen elämää useamman vuoden aikavälillä. Varsinkin kun kirjoitat niin avoimesti ja ennen kaikkea siitä, että mitä ajattelet ja tunnet. Kasvusi omaksi itseksesi on hyvää viihdettä.
    2. Lisää tietoa Samista. Tähän asti Sami on ollut se "joka tuijottaa taas Frendejä" tai parhaimmillaankin on "loistava kokki".
    3. Kaipa minä olen noita parjaamiasi rutinoituneita viihdekeskisiä varhaiskeski-ikäisiä. Elämän tarkoitus ei ole minulle olennainen, kunhan vaan eletään.

    ReplyDelete
  21. 1. Löysin sen vahingossa ja jäin lukemaan, koska toivoin löytäväni vastauksen siihen...
    2. ...että kannattaako minun muuttaa Uuteen-Seelantiin (jossa en ole eläessäni käynyt), kiwi poikaystäväni kanssa, valmistuttuani ensi kesänä yliopistosta Englannista.
    3. Jatkua.

    ReplyDelete