30.8.06

Open plan

Tänään koko markkinointiosasto muutti rakennuksen alakertaan. Palkatut muuttomiehet olivat 1,5 tuntia myöhässä, joten siinä sitten koko aamu kanniskeltiin laatikoita, tietokoneen näyttöjä, pöytiä ynnämuuta pientä alas portaita. Esimieheni järjettömän typerä idea oli ahtaa kaikki seitsemän työntekijää samaan huoneeseen, jättäen kaksi täysin käyttökelpoista työhuonetta tyhjäksi - virkistys- ja kokouskäyttöön. Ja virkistystiloja totta tosiaan tarvitaan, kun koko päivän kuuntelee kuuden muun tyypin puhelimessa posmotusta, printterien jatkuvaa piipitystä ja niiden käytöstä aiheutuvaa trafiikkia rakennuksen toiselta puolelta. Kaikkein eniten pistää vihaksi, ettei esimies kuunnellut minkäänlaisia vastalauseita / perusteluja, vaan mielivaltaisesti sijoitteli meidät pitkin huonetta aivan toimimattomaan järjestykseen. Minun viereeni iskettiin copywriter Caleb, jonka kanssa en työskentele mitenkään tiiviisti. Se olisikin vaikeaa, sillä mies on joka aamu tunnin myöhässä ja vaeltelee pitkin päivää kahvikuppi kädessä jossain muualla. Lisäksi Calebin käsitys ihanteellisesta työympäristöstä on alle 15 asteen lämpötila ja taustamusiikkina Tool tai jokin karmea ooppera (??). Huomenna otan kuulokkeet mukaan ja väännän pienen lämmittimeni täysille. Hikoilkoon hittovie.

Tänä iltapäivänä vain kolme meistä oli paikalla, enkä silti pystynyt kunnolla keskittymään. Tuntui todella omituiselta katsella ympärilleen ja nähdä kaikkien muiden ruudut omani lisäksi. Minkäänlaisia tilanjakajia ei TEAR Fundilla tietenkään ollut varaa hankkia. Ja kun menin vessassa käymään, lukko oli rikki. Mietin että nyt katkes kamelin selkä. Jos ei avokonttorissa saa lukita itteensä ees vessaan niin saan varmaan vatsahaavan alle kolmessa viikossa. Ihan pelkästä yksityisyyden puutteesta.

Nyt myöskin toisella puolella työskentelevien vapaaehtoisten ja muiden vierailijoiden on helpompi vaellella osastollemme. Työnteon sijaan voinkin jatkossa käydä vain kevyen tyhjänpäiväisiä keskusteluja kaikenmaailman yksinäisten kanssa. Oma väkikin pääsee nyt esteettä hiplaamaan luonnoksiani, tuijottelemaan tulosteita ja kyselemään tyhmiä. Haluaisin vain selittämisen sijaan tehdä työni rauhassa, siinä kaikki. ETTÄ OTTAA PÄÄHÄN!

Vaikka periaatteessa inhoan kaikkea kiertokirjeilyä, jotenkin tuntui että tuo Wikipedia-leikki voisi vähän keventää tunnelmaa. Joten tässä vastaus Outin haasteeseen:

3 tapahtumaa syntymäpäivänäni (18.3.):
3952 BC - According to the Venerable Bede , the world was created.
1965 - Cosmonaut Aleksei Leonov, leaving his spacecraft Voskhod 2 for 12 minutes, becomes the first person to walk in space.
1989 - In Egypt, a 4,400-year-old mummy is found in the Pyramid of Cheops.

No enpä jaksa noita syntymiä ja kuolemia. Ne on tylsiä. Enkä jaksa haastaa ketään. Ihmisten häiritseminen on rikollista.

No comments :

Post a Comment