30.6.07

Jotain pitäis tehdä

Koko alkuloman on päässä takonut, että jotain pitäisi saada aikaan. Järjestin itseni töihin loman loppuajaksi, mutta eihän se nyt ole vielä mitään. Varsinkin kun työ on sitä samaa vanhaa. Pitäisi saada oma lyhytelokuva työn alle heti, kun kuvausvälineet ovat kasassa. Pari päivää sitten kirjoitin 6-7 minuutin käsikirjoituksen. Hioin sitä toista päivää ja luetin Petrinalle. Se halusi tuottajaksi, mutta vetäytyi sitten pois kun sai viikoksi töitä jostain tv-kanavalta. Masennuin ainakin puoleksi päiväksi, mutta päätin sitten ettei se ole ainoa tuottaja maan päällä. Soitin Julielle, joka on minua pari vuotta vanhempi ja yksi koulun parhaista tuotantopuolen ihmisistä. Julie luki käsikirjoitukseni ja innostui kovasti. Alustava kuvausaikataulu venyy kyllä viikonlopuille loman jälkeen, mutta ainakin valmistelut päästään aloittamaan saman tien. Ensi maanantaina tapaan Julien ja seuraavana viikonloppuna koko kuvausryhmän. Juliella on yhteyksiä näyttelijöihin koulun ulkopuolella, joten samat tutut harrastelijat eivät ehkä pääse pilaamaan tätä tuotantoa.

Suurin osa opiskelijoista yrittää Petrinan lailla päästä tv-kanaville työharjoitteluun loman ajaksi. Jotkut pääsevät, minä en edes yrittänyt. Pitäisi varmaan korjata asennettaan, mutta jotenkin sitä kysyy itseltään: Miksi tekisin palkatonta työtä paikassa, johon en haluaisi edes palkalliseksi, jos voin tehdä palkallista työtä paikassa, johon en halua... palkalliseksi? Ei kai tv-työ todellisuudessa niin ällöttävää ole kuin minun mielikuvituksessani. Mutta jos kurssin nimestä olisi otettu 'film' pois, en olisi lähtenyt opiskelemaan. Olen liian vanha hortoilemaan harhareiteillä. Haluan tehdä elokuvia ja siinä se. Päättelin, että parasta mitä nyt voin tehdä on tuottaa omia lyhytelokuvia, puskea niitä festivaaleille ja hakea rahoitusta aina isompiin projekteihin. Haluaisin kyllä työkokemusta jättimäisestä elokuvatuotannosta, ja siksi yritän hioa art director -taitojani, joilla voin tunkea assistentiksi seuraavaan 'lord of the ringsiin'. Aika näyttää miten typerä tämä tie on...

Sami huutelee aamupalalle. Kello on kohta varttia vaille kaksitoista. Pitäisi käydä suihkussa ja vaihtaa yövaatteet johonkin muuhun. Eilen ompelin isosta sari-kankaasta itselleni paitaa. Pitää laittaa kuva siitä ja villakangasmekosta pian tänne blogiin, niin äiti näkee mitä olen saanut aikaan :)

2 comments :

  1. Hei Any :)
    Löysin tämän blogilistalta. Tilasin blogisi, vaikuttaa kivalta (ja Uusi Seelanti on unelmamaa).

    ReplyDelete
  2. Unelmamaa... heh. olisin jo aika valmis muuttamaan ausseihin tai vaikka japaniin vaihteeksi. jälkimmäiseen sami ei lähtisi, mutta voihan sitä haaveilla :)

    ReplyDelete