2.4.15

Ilmaista Taidetta / Free Art



Viimeksi kun sain taideopetusta, olin 19-vuotias. Oli aikainen kevät Savonlinnassa. Ylioppilaskirjoituksiin valmistautumisen sijaan läträsin öljyväreillä ja tärpätillä taidelukion vessassa, jonka olin marttyyrin asenteella valinnut näyttelytilakseni. Viimeksi kun sain taideopetusta, joka työstä annettiin arvosana. Muistan saaneeni kympin jostain tavattoman tylsästä st paulia -asetelmasta. Sain kympin myöskin elävän mallin piirrustuksesta, koska töissäni ei ollut virheitä.

Minua ei siis peloteltu taiteen parista ilkeillä kommenteilla tai ymmärryksen puutteella. Lähdin vain opiskelemaan graafista suunnittelua. Muuta ei tarvittu. Seuraavan 16 vuoden aikana maalasin ehkä yhteensä 3-4 taulua.

Muutama viikko sitten lähdin taidekurssille. Kurssin tavoitteena oli kokeilla erilaisia akryylitekniikoita ja tehdä hirveä määrä "testikuvia". Aika oli tehnyt tehtävänsä. Olin valmis tekemään virheitä ja uskalsin kokeilla jopa kaikkien aikojen inhokkiani kollaasia. Lopputuloksena vino pino sekalaisia postikortteja. Jos vessasi seinältä puuttuu taidetta, tule valitsemaan omasi! Voin myös tuoda Suomeen toukokuussa...

IN ENGLISH:

I did an art class, first time in 16 years. The result is a huge pile of various test swatch type postcards. If you're after something exciting for your bathroom wall / fridge, come and choose your favourites! I suspect they would look nice hung on a string with wooden pegs? Then again, I'm no Martha Steward.

No comments :

Post a Comment