20.3.07

Maailmanennitys

Olen vielä hengissä! Maanantaina alkoi uusi hullunmylly, opiskelijoiden uutiskanavan lähetykset. Tämä tarkoitti sitä, että jokaiselle nimettiin rooli ja yritimme tuottaa päivän aikana kaksi studio-uutislähetystä kenttähaastatteluineen päivineen. Minut nimettiin ensimmäisen uutispäivän ensimmäisen kenttähaastattelun ohjaajaksi (varmaan ihan piruuttaan) ja sain maanantaina muutaman tunnin aikaa järjestää kolmen mahdollisen uutisjutun kuvaukset seuraavaksi aamuksi. Roikuin kolme tuntia puhelimessa ja sain juttuni kasaan. Seuraavana aamuna esitin parhaan ideani toimitukselle, nappasin kameramiehen ja äänittäjän ja lähdin kuvaamaan kaupungin hienoimpaan supermarkettiin. Teknisten ongelmien ja liikenteen ansiosta tulimme myöhässä takaisin, mutta sain taitavan editoijan ja pätkä saatiin valmiiksi ennen lähetyksen alkua. Lopputulos ei ollut varsinaisesti taidetta, mutta tunsin itseni voittajaksi.

Hauskinta harjoituksessa oli ehkä alustava tutkimustyö. Löysin kaverin, joka on rikkonut 15 Guinnessin ennätystä - esimerkiksi maailman pisin kättely (yli 9 tuntia) ja eniten sukkia samassa jalassa (70). Hän harjoittelee tällä hetkellä mm. nopeaa paidan pukemista ja ruoan murskaamista päällään, jotta voisi rikkoa 10 ennätystä yhdessä päivässä, joka siis on jo ennätys sinänsä. Kaveri myös suunnittelee insinööritiiminsä kanssa maailman nopeinta huonekalua, mutta ei siitä sen enempää. Kävin uteliaisuudesta tapaamassa äijää ja täytyy sanoa, että sillä oli hyvin omalaatuinen, luova ajatuksenjuoksu. Vähintäänkin outo yksineläjä tietysti, mutta potentiaalinen dokumentin aihe. Minuutin uutisjuttuun tuo mies ei olisi kyllä mahtunutkaan, ihan hyvä että päädyin supermarkettiin.

Jos jotakuta kiinnostaa, ensimmäinen ohjaamani tv-uutispätkä kertoi paikallisen hienostomarketin uudesta terveyskampanjasta, jolla yritetään ohjata asiakkaiden ostopäätöksiä parempaan suuntaan. Haastattelin kaupan johtajaa ruokakaupan yhteiskuntavastuusta ja 'valistusmielessä' tehtävästä yhteistyöstä paikallisten ala-asteiden kanssa. Suureksi onneksi kaupassa oli samaan aikaan (ensimmäistä kertaa) ryhmä ala-asteelaisia tunnistamassa terveellisiä elintarvikkeita opettajiensa ja ravintoneuvojan kanssa. Sain siis myös haastattelun yhdeltä innokkaalta lapselta ja opettajalta. Opettaja jäi kylläkin leikkauspöydälle, kun ei sanonut mitään arvokasta.

Nyt täytyy käydä nukkumaan, että jaksan aamulla kuudelta ylös. Huomisen uutislähetyksessä olen vastuussa uutisankkureiden meikkaamisesta. Toivottavasti kenelläkään ei ole mitään aknea tai psoriasista, koska olen vielä hyvin vihreä moisten erikoisharmien kanssa.

No comments :

Post a Comment