16.5.06

Talvi on tullut

Vaikka talvi alkaa virallisesti vasta kesäkuussa, nyt on jo sisällä niin kylmä että hirvittää. Eilen menin pahaa aavistamatta käymään kuntosalilla. Sisään tullessani huomasin, ettei lämpötila muuttunut lainkaan. Liikerakennuksen alaovet olivat molemmilta puolilta auki kadulle päin ja kuntosali sijaitsee toisen kerroksen avoimella parvella. Paikalla oli yksi työntekijä, joka oli pukeutunut kokopitkään villatakkiin ja sen hengitys höyrysi vähän. Vaikka viuhdoin vempaimissa niin, että keuhkot olivat haljeta, en saanut hikeä pintaan. Onneksi pääsin toisessa huoneessa pidettävään päivittäiseen Awesome Abs vatsalihastreeniin lämmittelemään.

Toimiston kylmyyttä olen jo tainnut jonkun kerran valittaa. Tänä aamuna pistin kaasulämmittimen hurisemaan heti kun kävelin sisään. Alan jo tottua sen ääneen, vähän niin kuin joku imuroisi koko ajan korvan juuressa. Aina se kohmeiset raajat voittaa. Tänään amerikkalainen toimitusjohtaja piti meille uudemmille tulokkaille perehdytyksen TEAR Fundin vaiheisiin. Tarinaan mahtui monta mielenkiintoista mutkaa, erityisesti toimitilojen ja naapureiden osalta. Aikaisempia naapureita samassa rakennuksessa ovat olleet mm. lampaantaljakauppa, käsityöperiaatteella toimiva piilolinssitehdas ja kalapakastamo. Viimeksi mainittu aiheutti kovasti harmia (hajua) sähkökatkosten aikana. Tähän päivään mennessä kyseiset toimitilat ovat turvallisesti kaikki TEAR Fundin hallussa, tosin nekin alkavat käydä ahtaaksi.

Täytyy vielä sanoa, että kaikkien esittelyjen jälkeen olen hyvin vakuuttunut TEAR Fundin toimintatavoista ja näystä. Kuten toimitusjohtaja sanoi, organisaatio voisi helposti triplata kokonsa ja liikevaihtonsa jos se vähän pehmentäisi kristillistä imagoaan ja keskittyisi markkinoimaan itseään yleisenä avustusjärjestönä. Kohta kristillisestä näystä ei olisi jäljellä kuin harmaa aavistus (vertaa YMCA). Kristillinen organisaatio leimautuu helposti fundamentalistiseksi tai takapajuiseksi, mutta selvässä arvopohjassa on myös selvät etunsa. Ei tarvita omituisia selittelyjä. Parhaimmillaan syntyy mielenkiintoista uskontojen välistä vuoropuhelua, kuten Irakin tapauksessa. Kun tarjolla ei ollut paikallisia kristillisiä tahoja, TEAR Fund päätti rahoittaa muslimijärjestöä kouluttamaan lääkäreitä ja perustamaan lasten sairaalayksikön. Apu saatiin perille ja nyt Aucklandin vahvalla muslimialueella sijaitseva TEAR Fundin toimisto on moskeijankävijöiden suosiossa ja suojeluksessa. Viereisestä itämaisen ruoan kaupasta saa sikahalpoja soosseja ja naanleipää :)

No comments :

Post a Comment