21.2.07

Terveyskin pettää

Kommenteista päätellen Halosen vierailu ei kiinnosta ketään. Ei siis siitä sen enempää. Takaisin huomattavasti kiinnostavampaan hahmoon, minuun. Olen ihan varma, että kohta pimahdan univelan ja jatkuvan pinnistelyn seurauksena. Kun tänä aamuna nousin vuoteesta (en voi sanoa 'heräsin') ja matkasin vessan peilin ääreen, silmäni olivat muurautuneet lähes umpeen ja suupielestä valui osittain kuivunut verivana. Ilmeisesti kuivat huuleni olivat halkeilleet yöllä aika pahasti. Kieli oli kipeä, kuin sitä olisi raastettu jollain ja kurkussa tuntui möykky. Luulen, että elimistössäni myöriin PMS-oireiden lisäksi jonkinlainen flunssanalku, joka puhkeaa kukkaan seuraavana vapaapäivänä.

Parasta opiskelussa on tällä hetkellä se, että ihmiset alkavat vähitellen välittää toisistaan. Tutustumisen ja luottamuksen lisäksi työntekokin on alkanut jo vähän sujua. Sain vietyä läpi yhden tarpeellisen kokouksen niin, että kaikki osallistuivat ja tiesivät mitä oltiin tekemässä. Tunsin itseni voittajaksi. Mikään ei ole niin vaikeaa kuin 19-vuotiaiden aivojen valjastaminen tuottavaan ajattelutyöhön. Jokainen haluaa osoittaa olevansa rento ja hauska ja jokainen mieleen pulpahtava vitsi tai kysymys pitää esittää heti paikalla, pysyttiin sitten asiassa tai ei.

Nyt täytyy taas siirtyä koulutehtävien pariin, jos vaikka pääsisin tänään aikaisemmin nukkumaan. Lisään tähän loppuun pienen kyselyn, koska muuten en kokemukseni mukaan kuule teistä yhtään mitään: (Jos siis luit tänne asti, et voi enää perääntyä)

1. Mikä on paras elokuva, jonka olet nähnyt joulun jälkeen?
2. Millä perusteella teet valintasi leffavuokraamossa? (näyttelijä/ohjaaja/arvostelut/genre..?)
3. Mikä on noloin elokuva, josta olet pitänyt? (siis sellainen, jota ei kehtaa listata suosikikseen, kun saa oudoksuvia katseita)

14 comments :

  1. No olkoon, kun keksin vastauksen ykköseen niin nopeasti:

    1. Ehdottomasti Guillermo de Toron upea Pan's Labyrinth, joka on ehdottomasti viime vuoden paras elokuva, vaikka näinkin sen vasta alkuvuodesta 2007. Brutaali, mutta niin kaunis.

    2. En itseasiassa juurikaan vuokraa elokuvia. Yleensä tulee käytyä elokuvateatterissa tai sitten ostettua DVD:nä.. Jos harhaudun vuokraamoon, vuokraan yleensä jotain, josta olen jo aiemmin kuullut jotain positiivista, tai sitten ihan vaan hetken mielijohteesta jotain joka sopii fiilikseen. Genre varmaan vaikuttaa silloin eniten.

    3. Hmm. Tämä on aika vaikea. En kyllä keksi sellaista, josta pitäminen aidosti nolottaisi. No sanotaan nyt vaikka Gladiaattori: onhan se mahtipontinen ja historiallisesti vääristelty, mutta saa tipan linssiin silti joka kerta.

    ReplyDelete
  2. Olen seurannut blogiasi jo jonkin aikaa, en vain ole tainnut koskaan ennemmin kommentoida mitään..

    1. Night at the Museum - hyvät näyttelijät, hauska vaikkakin ennalta-arvattava juoni.

    2. Yleensä eniten vaikuttavat näyttelijät sekä oma fiilis. Välillä sitä tahtoo komediaa, toisinaan taas jännitystä ja sci-fi uppoaa aina (niin ja sitä romanttista hömppääkin ajoittain).

    3. Elokuvista en niinkään tiedä, mutta eniten kummaksuvia katseita saa aikaan se, kun kertoo pitävänsä tv-sarjasta Babylon 5 (tuli Suomessa useita vuosia sitten). Minulla on sarjan kaikki jaksot ja olen katsonut sen päättymisen jälkeen kahdesti uudelleen (sitä on 5 kautta).

    ReplyDelete
  3. 1. Ei ole tullut mitään helmiä tän vuoden puolella, Prestige-taikurielokuva oli ihan viihdyttävä.

    2. Yleensä katson keitä näyttelijöitä leffassa on. Ja tietysti juonen. Kliseet kyllä tunnistaa.

    3. Bridget Jones I. Ehkä noloa, mutta se oli aidosti hauska ja jonkin verran romanttinenkin.

    ReplyDelete
  4. 1. Se ensimmäinen merirosvoelokuva, jossa Johnny Depp esittää piraattia Karibialla. Musta Helmi, tai jotain. Ainoa elokuva, jonka olen nähnyt joulun jälkeen.

    2. Sen perusteella, mitä top 10-listalla on valittavana, tai jäljellä, mikäli on vuokraamossa myöhään perjantai tai lauantai-iltana. Olen todella pinnallinen elokuvien katsoja, valitettavasti

    3. The Lost Boys vuodelta 1987. Corey Haim oli tuolloin nii-iin söpö leffastara, ja vain muutamaa vuotta vanhempi. Minulla on kyseinen leffa vhs-kasetilla, ja tunnustan ostaneeni viime vuonna dvd:nkin, koska sellainen sattui kaupassa vastaan..

    ReplyDelete
  5. 1. Casino Royale -- Erit. musiikki rokkaa.
    2. Ihan mitä ja miten vaan. Todettuani Blockbustersin sensuroivan leffojaan, ja koska läppärini ei lue suomalaisia DVDtä, en yleensä käytä...
    3. Bruno Mattein Salattujen paheiden luostari (1980), Monzan nunnan legendan vähemmän uskollinen filmatisointi. Rokkaa tämäkin!

    PS Niin töykeän, epäkohteliaan ja ruman sekä tyylittömän presidentin kuin Tarja voi puolestani ampua!

    S

    ReplyDelete
  6. 1. Little Miss Sunshine oli hauska. Parasta oli överit henkilöhahmot. Itketti ja nauratti yhtäaikaa, mitä harvoin enää tapahtuu. Juoni oli aika peruskauraa.

    Docpointissa näin oivan dokumenttielokuvan The Monastery -Mr Vig and the nun. Sinä et ilmeisestikään perustanut dokkareista? Tämä kertoi tanskalaisesta kärttyisestä vanhasta miehestä, joka halusi perustaa ostamaansa linnaan nunnaluostarin. Vänkää.

    2. Yleensä genren. Sitä hakee useimmiten vuokraamosta fiiliksiä. Suosikkiohjaajat ja -näyttelijät vaikuttavat totta kai valintaan, muttei yhtä paljon kuin seura, jossa leffaa katsotaan.

    3. Cluedo -pelaa henkesi edestä. Rakastin tuota elokuvaa ja peliä nuorena.
    The Rock. Shean Connery on Ihana :) Maailman paras toimintaleffa. Hävettää.

    ReplyDelete
  7. 1. Pan's Labyrinth - Vaikka pakko sanoa totuuden nimissä että olin nähnyt tämän ennen joulua (oon liian malttamaton kun olin tätä niin odottanut) mutta kävin sitten teatterissa vielä katsomassa ja se vasta lasketaan. Hieno elokuva, suosittelen. Raaka kyllä, ei kannata pelkkiä keijuja odottaa vaikka niitäkin on.

    2. Yleensä se menee järjestyksessä oma fiilis->genre->ohjaaja/näytteljät.
    Arvosteluja kaihdan viimeiseen asti, en tykkää lukea niitä. Elokuvista puhuminen on kivaa, tähtien antaminen vaan on hanurista :) Silti myönnän että liian usein on käyttänyt sanoja "se on saanut ihan hyvät arvostelut..."

    3. Miss Kovis - Kun mie niin tykkään Sandrasta ja onhan toi nyt hassu leffa :D

    ReplyDelete
  8. 1. Joulun jälkeen ei ole ollut sellaista leffaa, jonka nostaisin yli muiden. Sen sijaan mieleen tulee useamman kuukauden takaa Jadesoturi, jonka haluaisin paristakin syystä nähdä uudestaan.

    2. Vuokraamossa ei tuu käytyä.

    3. Ei just nyt ole tähän mitään riittävän mehevää paljastusta. Täydennän jos keksin sellaisen.

    ReplyDelete
  9. Ensin pitää todeta, että Halosen vierailu kyl kiinnostaa, mut oon vaan laiska kommentoimaan, sori. Noi kuvat oli kyl hauskoja, erityisesti se vika. :-)

    Teillä oli muuten komeen raikasta sinistä päällä, tykkäsin paljon enemmän kuin Haloskan tyylistä...

    mut leffakyssäreihin:
    1. Se Faunin labyrintti ehdottomasti, mitä joku jo kehuikin. Se on kyl ehkä jopa paras näkemäni leffa muutamaan vuoteen. Supervisuaalinen, loistonäyttelijät, toimiva tarina, hyvää musiikkiakin.

    2. No eipä oo tullu käytyä leffavuokraamossa vuosiin. Jos kaipaa jotain leffaa kovasti, niin se tulee hommattua muuta kautta. Mut yleensä leffan kattomispäätökseen vaikuttaa eniten kaverien mielipiteet ja arvostelut.

    3. En osaa noloudesta sanoo, mut pitää sanoo et toi Paulan mainitsema Jadesoturi jako tunteet. Huonoissa (lähes noloissa) kohdissa harmitti, kun välillä leffa toimi niin hyvin.

    Toinen hämmentävä leffakokemus oli Kalteva torni. Miten voikin olla samaan aikaan niin hyvä ja niin huono?!?

    ReplyDelete
  10. Kiitos näistä! Pakko käydä etsimässä tuo Pan's Labyrinth jostain, ei kai siitä mihinkään pääse... Ihmettelen ettei teillä ole herkullisempia paljastuksia nolojen leffojen suhteen. Mua hävettää, että pidän niin Sweet Home Alabama'sta ja Crazy Beautiful -teinileffasta. Ehkä nolottaa vähän myös jatkuva Frendien uudelleen katsominen ja se, että ihastuin niin valkopukuiseen Ewan McGregoriin leffassa The Island. Pidin myös Johnny Deppin hahmoa seksikkäänä Charlie and the Chocolate Factory'ssa. Jotain päässä varmaan viiraa, mutta on se hyvä, että keskinkertaisemmissakin elokuvissa on toisinaan jotain outoa taikaa.

    ReplyDelete
  11. 1. Tällä viikolla tuli katsottua hiukan jälkijunassa Gabriele Salvatoresin Minä en pelkää (Io non ho paura). Se vaikutti.

    2. Vuokraamosta on viime aikoina tullut haettua lähinnä Wallander -sarjan leffoja -tuo ehkä paljastaa muutenkin suosikkigenren. Olen dekkarifani :-) Mutta mukaan tarttuu mitä vain: mistä on satuttu lukemaan/kuulemaan, missä on tuttu näyttelijä...

    3. Ehkä jotkut 1980 -luvun nuorisoleffat; Breakfast Club on mielestäni ihan hyvä (ja tässä vaihessa taas tajuaa miten vanha sitä jo on)

    ReplyDelete
  12. Hei, pääsinpäs läpi! Jostain syystä en ole onnistunut avaamaan sun kommenttilootaa pitkiin aikoihin, ainakaan tällä kännyllä jolla nytkin tänne seilasin.

    Harmi etten päässyt Halosen kutsuille, mutta yhdyn aiempaan kommentoijaan siinä, että sun puku oli kaunis. Way to go!

    Elokuvat..
    1. Viimeksi näin Boratin, se oli tosi hauska. Leffa on kuulemma vieläkin hauskempi israelilaiskatsojille ja muille jotka ymmärtävät Boratin ja sen läskin - mikä sen nimi oli - välisetvuoropuhelut. Hehän puhuvat hepreaa eivätkä mitään kazakstania.

    2. En valitse millään noista perusteista. Jotkut näyttelijät, ohjaajat on mielenkiintoisempia tai tyhmempiä kuin toiset, mutta saatan valita elokuvan esim. sen taustana olevan kirjan mukaan. En tiedä kyseisestä flikistä mitään mutta Moby Dickistä on vissiin tehty uusi elokuvaversio. Onko joku n nähnyt? Ja Gladiator oli tosi hyvä leffa,niin kuin Master and Commanderikin. I like!

    3. Unohdin jo mikä se kolmas kysymys oli.

    ReplyDelete
  13. Samin serkku Jari ...TERVE!!!

    1.Maailman nopein inkkari ... Hauska elokuva, kaiken lisäksi Anthony näytteli ilmaiseksi!!!

    2. En valitettavasti käy vuokraamoissa!!!

    3. Tuli katsottua Bratz rock angels(lasten animaatio) Ei se huono ollut.......

    ReplyDelete
  14. No joo, jospa minäkin.

    1. Joulun jälkeen on tullut nähtyä tosi vähän elokuvia, mutta paras niistä oli yllättäen The Recruit... Kertooko se sitten jotain nähtyjen tasosta... Colin Farrelista en tykkää

    2. Kyllä se varmaan genren ja yleisen fiiliksen mukaan menee. Vähän ehkä näyttelijäkin vaikuttaa.

    3. No sehän on se iki-ihana Pretty Woman. EI! Vaihdan. Tequila Sunrise.

    ReplyDelete