1.2.07

Sata uutta naamaa

Tänä aamuna sain kokea kaikki autoilun riemut kerralla: Matelevan ruuhkan, reitiltä harhautumisen ja epätoivoisen kartanluvun huoltoaseman pihalla. Saavuin paikalle yli puoli tuntia myöhässä, mikä oli kyllä enemmän kuin suunnittelin. Myöhästyin yhteisestä bussikyydistä rugby-stadionille, joten minua ja kahta muuta myöhästyjää lähdettiin kuskaamaan sinne erikseen. Päivän ohjelma oli enimmäkseen rippileirityylisiä fyysisiä tutustumisleikkejä, tosin ehkä hieman tavallista fyysisempiä. Pahin kaikista (jonka muistan vielä viikon intro-kurssilta) oli se, missä maataan vieri vieressä lattialla, ja yksitellen jokainen kierii siitä toisten päältä. Se on metka tunne, kun 200-kiloinen maori jysähtää naamalle. Yhdeltä tytöltä murtui nilkka, minä sain vain kantapäästä otsaani.

Kun ihmisiä on sata, niihin ei millään ehdi tutustua muutamassa tunnissa. Noin 20 tästä porukasta oli tulossa näyttelijäkoulutukseen, loput filmi- ja tv-puolelle niin kuin minäkin. Näyttelemään päästään kyllä kaikki ensimmäisen puolen vuoden aikana. Saa nähdä, löytääkö itsensä jostain Shortland Streetiltä (paikallinen salkkarit) jos oikein huonosti käy. Ihmiset kyselivät jatkuvasti, aionko näyttelijäksi. On kuulemma sellainen naama. Mikä sellainen naama on? Kuminaama?

Huomenna on tiedossa Maori-teemapäivä. Maori-tanssia (Haka), laulua, puheita, seremonioita ja ruokaa. Päivän aktiviteettina on selvittää omaa sukupuutansa ja tutustua toisiimme sitä kautta. Niin, kauan kauan kauan sitten esi-isäni vaelsivat Mongoliasta Siperian halki. Seurallisimmat yksilöt asettuivat vieri viereen eteläisille lakeuksille ja sekoittuivat turkkilaisiin ynnä muihin tummasilmiin, kun taas sopeutumattomimmat tyypit kapusivat itään ja pohjoiseen. Niin kauas, ettei naapureihin enää ollut näköyhteyttä. Ja siellä se Suomi vieläkin on.

Tänään kävin tähän asti mieleenpainuvimman version 'mistä olet kotoisin' -keskustelusta:
Tyyppi: So where are you from?
Minä: Finland
Tyyppi: Finland? Like the country overseas - Finland?
Minä: Is there another Finland?
Tyyppi: I don't know. Is there another Finland?
Minä: Not that I know
Tyyppi: Well, there you go!

1 comment :

  1. Kun aikoinaan aloitin lukion, meillä oli tuollainen samanlainen "tutustutaan toisiimme kieriskelemällä toistemme yli" -juttu.
    Muistan kuinka minua hävetti vyöryä vieraiden ihmisten yli. Olin aivan varma, että saan läskin leiman loppu elämäni ajaksi.
    Se ei ollut mukava kokemus 16 vuotiaalle juuri murrosiästä selvinnelle :)

    ReplyDelete