3.2.06

Kun ilma ei tunnu

Kuvitelkaa, että ulos lähtiessä ei tarvitse pukeutua. Siis on ihan hyvä peittää intiimit alueensa jotenkin, mutta sen lisäksi ei tarvitse pukeutua. Paikalliset läpsyttelevät pankissa ja supermarketissa paljain jaloin. Nyt on se aika vuodesta, kun yölläkään ei tule kylmä, ei edes viileä. Minkäänlainen koti-ikävä ei ole vielä pakkasten suhteen iskenyt. En voi käsittää, miten paljon aikaa ja energiaa tuhrasin Suomessa joka kerta, kun siirryin sisätiloista ulos tai toisin päin.

Suomessa parvekkeet ovat tupakoitsijoita ja intohimoisia hortonomeja varten rakennettuja ulokkeita, joille ei ole 3/4 vuodesta mitään käyttöä. Täällä parvekkeen voi helposti laskea lisäneliöiksi huoneistossa - tosin täällä ei neliöitä ilmoiteta eikä lasketa. Kiinteistövälittäjä väitti sen johtuvan siitä, ettei kenelläkään ole aikaa kontata pitkin huoneita kun vuokrabisnes ja asuntokauppa käyvät niin kuumina. Siksi sanat "spacious" ja "roomy" ovatkin ilmoituksissa niin suosittuja. Meidän asuntoa ei välittäjä kehdannut kehua kummaksikaan. Tämä oli hänen mielestään "quite livable" ja olimme aivan samaa mieltä.

Kello on täällä varttia vaille kymmenen perjantai-iltana, ja sain juuri hetki sitten vastauksen sähköpostiin, joita olen lähettänyt noin sataan eri firmaan. Minkähänlaisen työtaakan alle kyseinen työnantaja on nääntymässä? No, olen onnellinen taas yhdestä vastauksesta. Ehkä tästä seuraa jotain palkallista puuhastelua ensi viikolla. Saatan myös päästä suunnittelemaan pakkauksia mutavoiteille, mikä kuulostaa aivan mahtavalta. Tekisin vaikka muutaman mutavoiteen ilmaiseksi, että saisin portfoliooni vähän paikallisväriä. Yritän kuitenkin keksiä sopivan hinnan, ettei asiakas hermostu. Paikalliseen hintatasoon totuttelu alkaa olla jo hyvässä vaiheessa.

On ihan ymmärrettävää, että yksi bussimatka maksaa noin 20 senttiä ja kuukauden bussilippu 100 euron pintaan. Eikö?

No comments :

Post a Comment