9.2.06

Pitäs mennä parturiin

Niin pitäisi. Heräsin aamulla seitsemältä ja pyöräilin yhdeksäksi taas yhteen työhaastatteluun. Minua vastassa oli kaksi miestä. Toimitusjohtaja näytti 22-vuotiaalta. Sen kädet tärisivät ja niska hikoili. Italialainen CD (creative director) taas oli 50-kymppinen, ylimielisen oloinen ja nojaili sivuttain sohvaan ettei olisi tarvinnut katsoa ihan silmiin asti. Toimari kertoi firman ylivertaisista asiakassuhteista, miten hienoa on kun asiakas oikein seisoo graafikon selän takana antamassa ohjeita. Ja asiakkaan kanssa saa oikein puhuakin. Sain myös pikaperehdytyksen yrityksen arvoihin (sooo last year :) "And our forth value is PLAY. You can see the ping pong table over here... but it's not just playing besides the work, we're also having fun WHILE we're working." Edistyksellistä... Puhuessaan poika unohti välillä hengittää ja mullekin tuli vähän tukala olo. Jotenkin kiwien peribrittiläinen kohteliaisuus on kuitenkin alkanut mennä ihon alle. Hymyilin, nyökkäilin ja toistelin "fantastic!". Hyvänen aika, kun ei tarvitsisi päästä sinne töihin.

Mutta... kuten sanoin, pitäisi mennä parturiin. Lähdemme kohta Samin kanssa harhailemaan kaupungille ja löydämme toivottavasti luotettavan kampaamon. Tarjolla on runsaasti aasialaisia "cutting crew" -paikkoja. Tukka lähtee alle kympillä, kuvitelkaa!

Viime yö oli ensimmäinen vähän viileämpi. Laitoimme jopa parvekkeen oven kiinni. Eilen maailmanympäri matkaavat ystävämme lähtivät Aucklandista kohti Australiaa. Kävimme tiistaina hakemassa heidän ylimääräiset mausteensa, juustoleikkurin ym. tarpeellista. Kiitokset näistä! Täkäläistä voimaista juustoa ei pysty leikkaamaan oikein millään, mutta nyt meillä on vihdoin oikea työkalu. Näimme samalla tv-dokumentin, jossa ylistettiin suomalaista vankilajärjestelmää. Murhaaja-Pera valmisti siinä silikonimuotteja sai liikkua työpäivän jälkeen vapaasti ympäri pihapiiriä. Uusiseelantilaiset vierailijat hämmästelivät, miten vangit saadaan pysymään lukitsemattomissa avovankiloissa. Mihin se Pera nyt sieltä lähtisi pakkaseen hortoilemaan :) Suomessa normaalit omakotitalotkin ovat vankiloita koko pitkän talven.

No comments :

Post a Comment