9.3.06

Tähtikartta

Viime lauantaina kävimme Samin kanssa Star Dome Observatoryssa. Katsoimme tähtikarttoja ensin puolipallon muotoisesta katosta ja koska ilma oli kirkas pääsimme vielä värjöttelemään ison teleskoopin ääreen. Näin Saturnuksen renkaan, kaukaisen sumupläntin joka on ehkä vanha galaksi ja yhden avaruuden kaasukeräymistä. Nyt osaan erottaa toisistaan Southern Crossin ja False Crossin. Täällä tulee joskus ikävä Otavaa, mutta onneksi Orion näkyy niin kuin Suomessakin. Taitaa vain olla ylösalaisin.

Tänään en enää jaksanut vetkutella työn jatkumisen kanssa ja kävelin toimitusjohtajan huoneeseen. Kävi ilmi, ettei asiasta oltu vielä keskusteltu. Huomenna on siis viimeinen työpäivä. Creative director ja tj saivat kuitenkin keskusteltua iltapäivällä, ja kotiin lähtiessään tuo rokonarpinen kiinalaismies huikkasi minulle, että voisin olla vielä pari viikkoa. Pari viikkoa? Pidin jo tätä ensimmäistä kolmen viikon sopimustakin lyhyenä... En tiedä mikä on vialla. Onko tuottavuuteni vielä kyseenalaista vai mitä. Töitä ainakin tuntuu riittävän, vaikkei minua haluta laittaa vastuuseen mistään pitemmästä projektista. Asiasta joka tapauksessa keskustellaan hyvissä ajoin huomenna.

Jos en voi saada töitä kuin kahden viikon pätkissä voi jäädä oleskeluluvan hakeminen haaveeksi. Ajattelin kuitenkin aloittaa prosessin ja lähettää suomalaisen tutkintotodistukseni arvioitavaksi. 450 dollaria siitä, että katsovat luupilla, soittavat pari puhelua ja lyövät sitten leiman että on se aito paperi. Samalla kai selviää, minkätasoinen AMK-tutkinto on täkäläisen mittapuun mukaan. Kun saisin pysyvän oleskeluluvan, koulujen lukukausimaksut olisivat paljon halvempia ja voisin ehkä jossain vaiheessa opiskella...

No nyt on pimeää ja tähdet näkyvät. Menen katsomaan löytyykö etelän ristiä ja sitä kaukaista sumulänttiä joka on ehkä ikivanha galaksi.

No comments :

Post a Comment