6.4.06

Furious Filmmaking

Pian on käsillä vuotuinen lyhytelokuvakilpailu 48 Hours of Furious Filmmaking. Olen tehnyt kaikkeni tunkeakseni mukaan johonkin osallistuvaan ryhmään täällä Aucklandissa. Onko Suomessa mitään vastaavaa? Jos nimittäin ei ole, en ehkä tule enää ikinä takaisin :) Jokaiselle tiimille arvotaan oma elokuvan alalaji eli genre ja annetaan vielä jokin muu asia, hahmo tai vastaava viritys, joka lyhytfilmissä pitää esiintyä. Sitten annetaan kaksi vuorokautta aikaa, ja noin 160 tiimiä ympäri maata ryntää käsikirjoittamaan, ohjaamaan, näyttelemään, leikkaamaan ja hakkaamaan päätään seinään. Joka vuosi osa myöhästyy sunnuntai-illan kello seitsemän palautusajasta ja tippuu kisasta. Lopullisia tuotoksia on arvioimassa mm. Peter Jackson (kukas muu) ja palkintona tekijät saavat rahnaa, mainetta ja kunniaa. Viime vuoden voittajat tekevät tällä hetkellä omaa showta kaapelikanavalla, joten panokset ovat kovat.

Vaikea kuvitella parempaa tapaa saada ihmiset innostumaan elokuvanteosta ja siivittää bisnestä monellakin alalla. Eikä tässä vielä kaikki! Uudessa-Seelannissa järjestetään vuosittain jos vaikka minkälaisia lyhytelokuvafestareita, läpi yön elokuvantuijotus maratooneja sun muuta. 48hours -linkin takaa löytyy vaikka mitä jos jotakuta sattuu kiinnostamaan.

Lopuksi vielä kerrottakoon, että tiedossa on todennäköisesti 3-4 viikkoa freelancehommaa jossain suoramarkkinointifirmassa, jonka jälkeen TEAR Fund olisi valmis palkkaamaan minut vakituiseksi. Palkkakaan ei ole niin huono kuin pelkäsin. Menen huomenna keskustelemaan asiasta ja otan vastaan sen pienen testihomman. Meni vähän hankalaksi näiden hommien järjestely, mutta kai se tästä lopulta lutviutuu.

Työnvälitysfirman nainen, jota kävin tänään tapaamassa oli lupsakka kuusikymppinen. Kyseli kovasti Suomesta. Antakaa nyt anteeksi jos en osannut mainostaa oikeita asioita. Päädyin kertomaan mm. alkoholin veroalen kuormittamasta terveydenhuollosta, 20-25 asteen tasaisesta, ympärivuotisesta sisälämpötilasta ja puun suosiosta rakennusmateriaalina, varsinkin lattioissa. Minkäs sille voi jos nämä asiat kiinnostavat kiwejä. Haastattelijani oli vaikea käsittää, miksi niin kylmässä maassa suositaan paljasta puulattiaa kokolattiamaton sijasta. Mutta kun talot lämmitetään hellelukemiin läpi talven, it all adds up.

3 comments :

  1. Bonjour ! Metablogin maininta tuo tänne hyökyaallon lailla uusia uteliaita...

    =)

    ReplyDelete
  2. Häh, mitä? Olen niin uusi näissä piireissä. Kirjoittelen juttujani ja lueskelen välillä muiden juttuja. En tiedä mikä on metablogi, saatika sitten meemi... (eikä yhtään hävetä myöntää :)

    Oisko näistä termeistä tehty jotain blogi-suomi-blogi sanakirjaa?

    ReplyDelete
  3. Metablogi on yksi blogi, jossa esitellään blogeja.

    http://metablogi.vuodatus.net/blog/106671

    ReplyDelete