28.4.06

Vessan paha henki

Räästä tukkoiset aivoni ovat pinnistelleet tänään äärimmillään. Minulle on nimittäin väitetty, että vesi pyörii täällä väärään suuntaan. Siis kun laskee lavuaariin vettä ja katsoo kun se imeytyy viemäriin. Sen jälkeen minulle on väitetty, että tämä on urbaanilegendaa (tai ruraalilegendaa :), vesi nimittäin pyörii aina samaan suuntaan, myötäpäivään. Olen myös lukenut, että veden pyörimissuunta vaihtuu spiritistisissä istunnoissa - merkkinä siitä että saatana on läsnä.

Tänään asia rupesi vaivaamaan niin paljon, että menin vessaan. Laskin lavuaarin täyteen vettä ja avasin tulppaa hiukan. Vesi lähti imeytymään viemäriin. Ensin se ei näyttänyt pyörivän lainkaan. Otin kiintopisteeksi pienen karvan, joka kulki virran mukana. Kun imu voimistui, karva lähti varovaisesti pyörimään – vastapäivään! Hätäännyin, laskin lavuaarin uudestaan täyteen vettä ja taas sama juttu. Mitä tästä nyt pitäisi ajatella? Lähteä ajamaan demoneita pois vessasta?

Lisäys 29.4.: Onneksi on aviomies ja Wikipedia. Vesi pyörii lavuaarissa täysin sattumanvaraisesti kumpaan suuntaan hyvänsä. Coriolisvoiman aikaansaaman pyörteen synnyttämiseksi vettä pitäisi olla halkaisijaltaan vähintään 30-metrisessä altaassa ja poistumisreiän hyvin pieni. Tässä tapauksessa vesi todella pyörisi pallon pohjoispuolella myötäpäivään ja täällä etelässä vastapäivään. Tästä ilmiöstä johtuen pyörremyrskyt eivät voi siirtyä päiväntasaajan yli. Kaikkee sitä oppii...

1 comment :

  1. Pirskatti, kaikkea todellakin oppii, enpä minäkään tuota tiennyt. :)

    ReplyDelete