18.4.06

Herkkuja Suomesta!

Maanantai-iltana kävimme syömässä Nikkin ja Graemen luona. Se oli ensimmäinen kerta, kun söin lammasta Uudessa-Seelannissa. Samilla taisi olla ensimmäinen kerta lampaan kanssa ylipäätään. Nikki ja Graeme suunnittelevat parin vuoden ulkomaanreissua tämän vuoden lopulle. Vieraanvaraiset halukkaat ilmoittautukoon, niin voimme järjestää kiweille ikimuistoisen Suomen kierroksen... Siisti pariskunta kypsässä iässä (onneksi eivät osaa suomea :) MySQL-guru ja sairaanhoitaja.

Saimme tänään Sakulta paketin. Se oli matkannut Suomesta Uuteen-Seelantiin päivälleen kuukauden, mutta jonkin ihmeen kautta suklaat olivat säilyttäneet muotonsa. Ilmoitus paketin saapumisesta tuli jo lauantaina, kun postin kuriiri jätti jälkeensä tutuksi käyneen lapun. Koska postilaatikkoomme ei mahdu mikään puhelinlaskua suurempi, paketit kääntyvät aina bumerangina postin päämajaan. Uudelleentoimitus täytyy soittaa ja järjestää lähimpään postiin, mutta oli se sen arvoista!! Olin jo melkein unohtanut miltä Fazerin keksicrisp maistuu. Yhteisestä sopimuksesta yritämme säästää osan ensi viikkoon, kun saamme Nikkin ja Graemen vastavuoroisesti illallisvieraiksi.

Tänään yritin tehdä sushia. Siitä tuli aikamoinen sotku, kun en viitsinyt tuhrata nori-suikaleiden kanssa vaan pyörittelin rullat leivinpaperin avulla kasaan. Kaikki ainekset löytyivät pilkkahintaan kiinalaisesta lähikaupasta, joten kunhan taidot kehittyvät, sushista voi tulla hyvinkin jokapäiväistä leipää. Harmi vain että Sami on kääntänyt nuttunsa eikä enää tykkää siitä lainkaan.

Tämä kuva oli vielä pakko laittaa. Satuin katsomaan parvekkeelta pihalle ja hirvitti nuo katolla hiipparoivat rakennusmiehet, varsinkin tuo yksi jo roikkuu ihan reunalla. Kuulin muuten tänään, että olen edelleen TEAR Fundin ykköshakija. Joten kaikki sormet ja varpaat ristiin, niin saatan sittenkin saada työpaikan tällä viikolla...

2 comments :

  1. Heippa! Olen lueskellut mielenkiinnolla seikkailujanne siellä maailman toisella laidalla, kun löysin blogin blogilistan matkustusaiheen alta. Nostan kyllä hattua, kun löytyy tuollaista uskallusta lähteä ihan uuteen ympäristöön. Se rohkaisee itseäkin, sillä jos ei opiskelupaikan kanssa käy tuuria, on ulkomaille lähtö vaihtoehto itsellenikin. En kyllä ehkä ihan Uuteen-Seelantiin asti rohkene lähteä :) Mutta kiinnostava maa se on ja on mukava lukea kokemuksia siitä suomalaisen silmin.

    ReplyDelete
  2. Kiitos, Hanna! Vaikka en ole esimerkilläni erityisesti yrittänyt rohkaista ihmisiä vaihtamaan maata niin mikäs siinä. Kyllähän matkailu aina avartaa, siinä missä opiskelu, avioliitto tai muut elämän kriisivaiheet :)

    Eikä Uusi-Seelanti ole vaihtoehtona mitenkään äärimmäinen, lähinnä maantieteellisesti kaukana.

    ReplyDelete