19.4.06

Ulkosuomalaismeemi

Nyt kun minulle selvisi mikä on meemi, yritän osallistua tähän bloggaajien jaloon harrastukseen. Tämä on kopioitu Sushirajan sivuilta.

Mitä suomalaisia tuotteita tuot ulkomaille mukanasi Suomesta? (Tai mitä pyydät ystäväsi tuomaan jne.)

Huom! Koska emme ole vielä reissanneet Suomen ja Uuden-Seelannin väliä tavaranhakumielessä, voin luetella lähinnä asioita, joita aion ensi kerralla hamstrata (mikäli siis palaamme tänne vielä). Kaikki näistä eivät varsinaisesti ole suomalaisia, näitä vaan ei täältä saa.

1. Fazerin keksicrisp-levyjä (tosin täytyy vielä selvittää sen tullaaminen. Lentokentän ruokakoirat ovat aika tungettelevia.)
2. Ruisleipää (sama ongelma kuin suklaan kanssa)
3. 400mg Burana-kapseleita.
4. Jotain Marimekon alekankaita.
5. Pohjoismaisia dekkareita: Mankellia ja Fossumia ainakin
6. Tyttö sinä olet tähti -dvd:n
7. Suomalaisen suunnittelijan design T-paidan (sillä voi ryöhistellä kun ei ole kenelläkään samanlaista)
8. Muita vaatteita ja kenkiä. Ei siksi että ne olisivat parempia kuin täällä vaan juuri edellä mainitusta syystä. Tosin pelkään, että Suomen vaatteiden hinnoittelu tuntuu täkäläiseen palkka- ja hintatasoon nähden kohtuuttomalta.
9. Kaikkea IKEAn toimistosälää. Voi kun voisi raahata muutaman sellaisen säilytysyksikön kun täällä ovat kalliita ja kehnoja. Missä viipyy Aucklandin IKEA???
10. Ai niin, salmiakkia. Pac n' Savesta saa kohtuullista korviketta, mutta silti.

En keksi muuta. Ruoka täällä on hyvää ja edullista. Ruisleipää ja suklaata lukuunottamatta voisi sanoa, että täältä saa parempaa evästä. Valikoima on laajempi, melkein kaikki on lähellä tuotettua, tuoretta ja hedelmiä ympäri vuoden. Ei voi kyllä valittaa. Vähemmän mukavat asiat ovatkin sitten sellaisia, joihin ei kotimaan tuliaisilla voi vaikuttaa. Niin kuin nyt talojen huonoon eristykseen tai rajoittuneisiin laajakaistayhteyksiin.

2 comments :

  1. Heh!
    Kunpa talon seiniin laitettavat lämmityselementit voisikin tuoda takin taskuissa... Olisi käyttöä täällä Hollannin viimassakin! Samoin tuplaikkunoilla. Valitettavasti nekään eivät oikein kovin hyvin sovellu tuliaisiksi. Tai voisihan sitä kokeilla mitä tullissa tuumaisivat :)
    terv. VR Amsterdamista

    ReplyDelete
  2. Kokeiles tuota:

    http://www.finnishfood.net/store/

    en tosin koskaan itse kayttanyt, kun tuo USAn tulli on aika piinallinen tuon ruisleivan suhteen. Toisaalta, kansaa kulkee enemman tuota HKI-NYC valia kuin HKI-Auckland valia, joten mun oli helpompi loytaa muuleja smuglaamaan mun kamoja.

    Saku

    ReplyDelete